Specialiteiten

The Flying Dragon verwerkt alleen de beste producten in haar gerechten.

De boerderij De Drie Morgen uit het Wormer- en Jisperveld bij Purmerend is de leverancier van het Japanse Wagyu rundvlees; malser en smakelijker is in Nederland niet verkrijgbaar. Het vee wordt er biologisch dynamisch gehouden.

Beroepsvisser Hein Dil uit Akersloot zorgt voor dagverse snoekbaars gevangen in het Alkmaarder- en Uitgeestermeer. Ook de duurzame beekridder, een kleine wilde trekzalmsoort uit de noordelijker wateren bij IJsland en Noorwegen, staat op de menukaart.

 

Pekingeend

Van ver uit de regio komen gasten naar Akersloot voor de traditionele Pekingeend. Wel op tijd bellen, want de klassieke bereiding vergt een paar dagen. Het marineren en drogen vereist specifieke kennis en vaardigheden. De eenden worden ‘gelakt’ met een saus waarin naast kruiden, honing en soja ook mout, suiker en azijn zijn verwerkt. De huid moet uiteindelijk krokant worden en los komen van het malse vlees.

 

Snoekbaars

Populair is de snoekbaars uit het Alkmaardermeer. Verser kan niet. Het verfijnde visgerecht krijgt een Aziatisch karakter door de bereiding met een milde verse gembersaus, knapperige taugé en frisse lente-uitjes.

 

Seizoenen

The Flying Dragon werk met verse producten en volgt in de menukaart de seizoenen. In het voorjaar zijn dat natuurlijk de asperges en het lamsvlees. Het najaar kent weer andere specialiteiten.

 

De Chinese keuken

De Chinese Keuken is een breed begrip. Door de grootte van het land zelf, zijn er grote verschillen in eetgewoonten per regio. The Flying Dragon kent een Kantonese oorsprong, maar heeft ook gerechten uit de Beijing op de kaart staan.

Het Taoisme en Confucianisme hebben veel invloed gehad op de hedendaagse Chinese gerechten. Door het Taoisme lag er veel nadruk op de hygiëne van het koken en de gerechten. Het Confucianisme richtte zich op de samenstelling van de ingrediënten, want zo zei Confucius: ‘de kunst van het koken ligt niet bij de ingrediënten, maar bij hun onderlinge samenstelling.

 

De vier belangrijkste keukens in China zijn

De Cantonese keuken (Zuid-China), veel roergebakken groente en vlees die op smaak gebracht wordt met Gember en Soja . De bekende Dim Sum stamt af van de Kantonese keuken.

De Beijing keuken (Noord-China), oftewel de keizerlijk Chinese keuken. Een bekend gerecht is de Peking-eend. Verder kenmerkt de keuken zich door zacht gekruide, in wijn bereide gerechten.

De Shanghai keuken (Oost-China), vetarm en mild van smaak en bevat veel visgerechten.

De Sichuan keuken (Centraal en West-China), veel gekruide en pittige gerechten. Deze keuken bevat ook veel vegetarisch eten.

© 2002-2023 Chinees Specialiteiten Restaurant The Flying Dragon
De Crimpen 2 • 1921 BW Akersloot • telefoon 0251-310 949
Geopend woensdag t/m zondag en feestdagen van 16.30 tot 22.00 uur.