Over Karel en Fong


 

Toen Karel Cheung in 1982 naar Akersloot kwam en daar de Flying Dragon overnam, wist hij precies wat hij wilde veranderen. Het restaurant zou zich onderscheiden door constante kwaliteit; alleen versproducten, bij voorkeur uit de buurt en een verfijnde menukaart met klassieke gerechten uit de Cantonese keuken.

Voor de afhalers is de traditionele kaart gehandhaafd. Hier komen de klanten vooral voor de vertrouwde Chinese gerechten. Ruime porties, vriendelijke prijzen. Maar ook bereid met dezelfde versproducten.

Karel kwam al in 1973 vanuit Hongkong naar Nederland. Als kok werkte hij eerst bij familie in een restaurant in Den Haag. Na enige jaren ging hij aan de slag bij Hilton op Schiphol. Voor uiteenlopend werk; in het banket, het restaurant en in de keuken.

Karel heeft Fong tijdens een van zijn vakanties in zijn vaderland leren kennen. Ze was daar zangeres bij de Kantonese Opera. Ze trouwdenen hier en kregen twee kinderen: Hans en Karwin. De zoons zijn inmiddels volwassen, afgestudeerd en het huis uit. Samen zijn Karel en Fong het gezicht van de Flying Dragon, een gastvrij en bijzonder restaurant.

Karel en Fong zijn trouw aan de tradities van de klassieke Cantonese keuken. Ze laten zich niet beïnvloeden door trends of modegrillen. Het restaurant gelooft in de combinatie van vertrouwd goed eten in een gastvrije sfeervolle ambiance, met mooi tafellinnen, gepoleerde wijnglazen en zilveren bestek. Ook na meer dan 30 jaar.

De trouwe terugkerende klantenkring en de goede beoordelingen van de vakpers bevestigen dat veranderingen niet altijd noodzakelijk zijn. Inmiddels verwelkomt the Flying Dragon de derde generatie gasten. Karel en Fong blijven wat hun betreft nog jarenlang doorgaan, als ‘de betere Chinees’, waar de rand van het bord wordt opgesierd met een kunstzinnig uit wortel of witlof gesneden roos.

© 2002-2023 Chinees Specialiteiten Restaurant The Flying Dragon
De Crimpen 2 • 1921 BW Akersloot • telefoon 0251-310 949
Geopend woensdag t/m zondag en feestdagen van 16.30 tot 22.00 uur.